«Україна: солдати невидимого фронту» – фільм-переможець у категорії «Великий репортаж»

27.02.2024

Режисерка: Гвендолін Дебоно – спільне виробництво з Arte
Тривалість: 35 хвилин

Довгометражний репортаж «Україна: солдати невидимого фронту», знятий Гвендолін Дебоно та показаний у рубриці «Репортери+» на телеканалі France 24, отримав нагороду в категорії «Великий репортаж» 29-го фестивалю Lauriers de l’audiovisuel, який відбувся у понеділок, 26-го лютого, у театрі Маріньї (м. Париж). Гвендолін Дебоно, яка зараз перебуває на зйомках в Україні, надіслала відеозвернення з Києва, тож приз від її імені отримали генеральна директорка France Médias Monde Марі-Крістін Сарагос, заступник директора France 24, відповідальний за тележурнали та репортажі, Лоїк Берру, та редакторка фільму Лор Калло.

У фільмі «Україна: солдати невидимого фронту» Гвендолін Дебоно вирушає назустріч мирним мешканцям частини Херсонській області, відвойованої у російських військ у листопаді 2022 року. Регіон, де співіснують партизани та прихильники росіян. Передача координат, диверсії, вбивства: таємна війна організованих у мережі опору чоловіків та жінок мала вирішальне значення для звільнення територій, окупованих росіянами.

Гвендолін Дебоно розпочала свою кар’єру на каналі RTL, де вона висвітлювала, зокрема, звільнення з полону Інгрід Бетанкур у її рідній Колумбії у 2008 році. Згодом вона продовжила свою діяльність на каналі Europe 1, до редакції якої приєдналася у 2013 році. Після серії репортажів, присвячених питанням та конфліктам міжнародного значення, вона отримує премію Байє за воєнні репортажі у 2017 та 2018 роках. Гвендолін Дебоно починає працювати на каналі France 24 у 2019 році – спочатку в Іраку, потім в Єрусалимі, де залишається спеціальним кореспондентом до липня 2023 року.

«Україна: солдати невидимого фронту», «Репортери+» у соцмережах, YouTube-канал France 24 та france24.com, спільне виробництво з Arte (трансляція на каналі « Arte Reportage » у форматі 24 хвилин).

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema