Конференція "Полілог мов і культур в освітньо-науковому просторі"

27.03.2024

14 березня 2024 року відбулася пленарна сесія II-ї Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції "Полілог мов і культур в освітньо-науковому просторі", організованої за сприяння Волинського національного університету імені Лесі Українки та Одеського національного університету імені І. І. Мечникова. Це була перша очна конференція за участі студентів та викладачів з моменту початку повномасштабного вторгнення в Україну. Для деяких студентів це був перший захід за весь період здобуття вищої освіти, який дозволив їм фізично зустрітися та обмінятися ідеями зі своїми колегами та викладачами.

Відділ культури та співробітництва Посольства Франції в Україні радо прийняв запрошення, а пані Елоїз Мармузе-де ла Тай, аташе з питань наукового та університетського співробітництва, особисто приїхала, щоб виступити із промовою. Це була можливість нагадати студентам – франкомовним і не тільки - про наступні моменти:

  • Вибір шляху наукових досліджень у лінгвістичній галузі означає прагнення до досконалості та участь в оновленні знань, створених для кращого розуміння мов, культур і систем представлення,
  • Ваша робота та ваші зобов’язання є частиною глобального загального простору знань, до якого ви зможете зробити великий внесок, враховуючи ваш досвід в Україні в умовах війни.
  • Відділ культури та співробітництва Посольства Франції в Україні як ніколи підтримує стійку та рішучу українську академічну та дослідницьку спільноту.

Дякуємо та вітаємо організаторів і учасників !

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema