Посол Франції в Україні зустрівся з командою ФІУ

10.10.2023

З нагоди свого першого візиту до Французького інституту в Україні у вівторок, 10 жовтня, Посол Франції в Україні п. Гаель Весьєр зустрівся з командою Французького інституту.

Зустріч за круглим столом дозволила кожному з членів команди представити свою діяльність, розповісти про свої пріоритети, а також зміни, які вплинули на роботу закладу, а відтак – і на кожного з них після відкриття ФІУ у вересні 2022 року. Разом з Польським інститутом у Києві Французький інститут наразі залишається єдиним відкритим для публіки іноземним закладом культури в українській столиці. Посол коротко поспілкувався з класом, який вивчає французьку мову, та записався до Медіатеки. Він подякував усій команді за її відданість та внесок у французьку дипломатію впливу в Україні в складному контексті, який зараз переважає.

Справа наліво:

Анна НОВІКОВА, бібліотекар
Олександра ПРИСЯЖНЮК, адміністарторка рецепції
Олена САЇНА, асистент дирекції
Ясін ЕЛЬ-ШЕХАБ, відділ курсів – координатор мовних іспитів та тестів
Гаель ВЕСЬЄР, Посол Франції в Україні
Анастасія ОЛЬХОВИК, координаторка стипендій та освітніх програм, бюро Campus France
Оксана БУРЗАК, координатор проектів ФІУ-Відділ культури та співробітництва
Олів’є ЖАКО, радник з питань культури та співробітництва - директор ФІУ
Олександр СКЛЯР, технічне забезпечення
Валентина СТУКАЛОВА, директорка курсів
Оксана МИКИТЕНКО, провідний фахівець з адміністративних та фінансових питань
Олег СОСНОВ, координатор культурно-мистецьких проектів
Борис ПЛАХОТНЮК, водій

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema