Cемінари для вчителів французької мови

06.02.2024

Посольство Франції в Україні та Французький інститут в Україні спільно з Міністерством освіти і науки України, проведуть два навчальні семінари для вчителів французької мови українських закладів середньої освіти. Цей проект здійснюється в рамках визначеного Посольством пріоритету, до якого належить післядипломна підготовка вчителів французької мови.

Семінари відбудуться у місті Хелм (Польща) під керівництвом французьких лекторів. 

Завдання: Семінари мають на меті вдосконалення професійних навичок вчителів французької мови та немовних дисциплін, які викладаються французькою мовою. З наголосом на найновітніші методики навчання та використання нових інформаційних технологій у сфері освіти, зокрема, для викладання іноземних мов, ці навчальні курси дозволять українським вчителям ознайомитися з новими методиками, застосувати їх на практиці під час роботи на уроці, розвинути мережу професійних контактів, а також мати під час семінарів практику французької мови з носіями мови.

Програма передбачає дві сесії на вибір (за наявності вільних місць):

1-ша сесія відбудеться у понеділок, 25 березня, та у вівторок, 26 березня 2024 р., і в ній загалом візьмуть участь 50 вчителів. Група учасників вирушить з Києва нічним поїздом у суботу, 23 березня. Повернення до Києва заплановане на четвер, 27 березня.

2-га сесія відбудеться у четвер, 28 березня, та у п’ятницю, 29 березня 2024 р., і в ній також візьмуть участь 50 вчителів. Відправлення цієї групи відбудеться у вівторок 26 березня нічним поїздом, а повернення до Києва заплановане на суботу 30 березня.

Кожна з цих двох груп учасників буде поділена на дві підгрупи, відповідно, двоє лекторів одночасно будуть вести два окремі семінари. Отже, кожна підгрупа складатиметься з 25 вчителів та лектора.

Французький інститут в Україні оплачує усі витрати, пов’язані з участю у цих семінарах:

  • проїзд поїздом Київ-Хелм-Київ;
  • проживання в готелі Lwow (2 ночі з поселенням виключно у 2-місних номерах), поруч з залізничним вокзалом;
  • 3-разове харчування;
  • вартість навчання.

Щоб подати заявку на участь у семінарі, необхідно заповнити відповідну анкету.

Кінцевий термін подання заявок – п’ятниця, 23 лютого 2024 року.

З усіх питань щодо участі в одному або другому семінарі звертатися за адресою: helena.saina@ifu.kiev.ua

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema