Допрем'єрний показ "Анатомія падіння"

11.12.2023

Допрем'єрний показ в Україні кінострічки "Анатомія падіння" французької режисерки Жюстіни Тріє.

У кінотеатрі «Оскар» в самому центрі Києва компанія «Артхаус Трафік» – один з історичних партнерів Французького інституту в Україні – організувала у понеділок, 11 грудня, за підтримки ФІУ, допрем'єрний показ показ цього фільму перед його загальнонаціональною прем'єрою, що відбулась у четвер.

Володар «Золотої пальмової гілки» Каннського кінофестивалю-2023, цей «французький фільм зібрав усі можливі голоси та симпатії як критиків, так і глядачів, і його успіх на міжнародній арені зростає, наче снігова куля» (Le Monde, 13 грудня): премія Європейської кіноакадемії у Берліні, Премія британського незалежного кіно у Лондоні, Сіднейський фестиваль в Австралії, Gotham Awards та National Board Revue в США, де він також був номінований на Золотий глобус.

Навіть – і особливо – під час війни, ФІУ продовжує свою культурну діяльність і через культуру висловлює українцям підтримку Франції. Цьогоріч Французький інститут не проводив фестивалю французького кіно, але всіляко сприяв показу цього фільму - справжнього успіху французького кінематографа. Французький інститут в Україні дякує своєму партнеру – компанії «Артхаус Трафік» – за те, що саме ця стрічка була ним обрана для прокату в Україні.

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema